Bóbis Ferenc
Kajszi-, bodzalekvár, spárgatermesztő
 

Bemutatkozás

Spárgatermesztéssel Orgoványon, 1 hektáron kilencedik éve foglalkozunk. A spárgát április elejétől június elejéig minden nap folyamatosan szedjük.

Nagy odafigyeléssel kizárólag kézi munkaerővel végezzük. Minden nap a megmosott osztályázott spárgát a vevőhöz eljuttatjuk, így biztosítjuk, hogy mindig friss árukhoz, jussanak. A jó minőségi árú, mindig keresett az európai országokban.

Táplálkozási jelentősége abban rejlik, hogy alacsony kalória tartalmától függetlenül 11 féle ásványi anyagot tartalmaz, valamint rendkívül magas a C-vitamin tartalma méregtelenítő és vesetisztító hatással is rendelkezik.

A spárgát sokféle módon el lehet készíteni: levesnek, köretnek, egytálételnek, és salátának is kiváló. A Hírös Hét rendezvényein már évek óta tartunk spárga savanyúság kóstolót, nagy sikerrel.

Kérem a háziasszonyokat, akik még nem készítettek belőle ételt, vegyenek, próbálják ki. Érdemes.