Görög Erika
gyümölcstermesztés, feldolgozás
 

Napország Gyümölcse - Kecskeméti Kajszibarack

Gyümölcsösünk a régi hagyományoknak megfelelően, szakszerűen és átgondoltan lett telepítve. Egy hektáron összesen 400 fa található vegyesen, cseresznye, meggy, kajszibarack, őszibarack, szilva, mandula, alma, körte. A kertben található még szamóca, málna, fekete ribizli, piszke és füge is.

Az eddig eltelt időszakban főként a helyi piacon értékesítettük az érett gyümölcsöket.

A kor követelményeinek megfelelően és a piaci igényeket figyelembe véve döntöttünk arról, hogy feldolgozva is szeretnénk a vevőket kiszolgálni.

Különböző fesztiválokon piackutatást végeztünk és ennek eredményeképpen a Napország Gyümölcse márkanév mellett tettük le a voksunkat.

A választott név utal az országosan is kimagasló benapozás mértékére ill. egy településkutató tanulmánya szerint Kecskemét néveredete:

Kelta Napország, mennyei teremtő, ősanya népe kifejezést jelenti.

Családunknak megtetszett ez az újszerű értelmezés és büszkén hirdetjük a környezetünkben.

Legfontosabb termékünknek a Kecskeméti kajszibarackból készült lekvárt tartjuk, törekvéseink között szerepel, hogy ez a méltán hírös gyümölcs újra a régi rangjára kerüljön itthon és külföldön.

Ennek elősegítése végett pályáztunk a „Hagyományok – Ízek – Régiók „ HÍR védjegy elnyerésére amelyet nemrég megkaptunk a Vidékfejlesztési Minisztériumtól.

Büszkék vagyunk arra, hogy új piaci belépőként képviselhetjük a Régiónkat ezzel a hagyományos íz világú termékkel.

Hisszük, hogy a Kecskeméti kajszibarackból készült élelmiszerek hamarosan nagyobb érdeklődést fognak kiváltani a hazai gasztronómia képviselőinél.