Pandurné Erika
kecskesajt, -joghurt, -túró készítése
 

Kecsketartással 10 éve foglalkozom, de eddig munka mellett csak a család ellátására készítettem sajtot, túrót, joghurtot.

Kettőshasznú baromfiállományunk természetes (kotlós általi) szaporulata miatt tojásból is tudunk piacra termelni.

Mióta itthon vagyok, kialakítottunk egy kisebb kapacitású, kézműves tejfeldolgozót, ahol megfelelő higiéniai körülmények között tudok eladásra is termékeket készíteni.

Eddig kizárólag háztól értékesítettem, de remélem a jövőben a Kecskeméti Szatyor és a Háztájit az asztalra web-shopján keresztül is megismerhetik a ménteleki kecskesajtot és krémtúrót az erre nyitott fogyasztók.

Gazdaságunkban vegyszermentesen dolgozunk, de nem vagyunk minősített bio gazdálkodók, ennek legfőbb oka a kis méret. Tanyánk csak 2670 m2, mely legelőt, veteményest és fiatal gyümölcsöst ölel fel, de a teljes keresztmetszetet nem tudjuk megtermelni. Az állatok számára a szemes takarmányt vásároljuk, egyébként szabadon legelnek, a tyúkok kapirgálnak.