Programok

Jövőépítő játékok 2013: Kecskemét és térsége diákjainak Ökomozija, Biopiaca és Élménykonferenciája

 

Jó játékot, izgalmas versengést és sok nyereményt ígérő játékra hívja a „Háztájit az asztalra” projekt a Kecskeméten és környékén élő általános és középiskolás diákokat április 26.-án pénteken 14-től 17 óráig a Kecskeméti Főiskola Tudósházába.

 

Az a település, amely legalább 2 alsó tagozatos, 2 felső tagozatos és 2 középiskolás diákkal nevez a versenyre, csapatot alakíthat. Az egyes településeket képviselő résztvevők csapatban, az egyes érdeklődők egyénileg versenyezhetnek és nyerhetnek ebben a játékban.

Az Ökomoziban olyan érdekes kisfilmeket láthatsz, mint: az Átalakulásban, A közösség ereje, A Hülyeség kora. A filmeket találós kérdések követik.

A jövőépítő játékok élménykonferenciáján érdekes, rövid előadásokat hallhattok majd, ilyen címekkel: Túllövésben élünk, Permakultúra, Tájfajtákat a szatyorba, Pénz és tudatos vásárlás - melyeket kérdések, feladatok követnek. A feladatok a jövőnkről szólnak, mint például: Együnk-e genetikailag módosított élelmiszert? Milyen lesz a vegyszer nélküli mezőgazdaság? Mivel működnek a traktorok 2020-ban? Hogyan fogjuk dolgoztatni a baktériumokat? – és így tovább. A játékok pedig a következő témák körül forognak majd: Az én településem 2020, Igaz-hamis?, Közérdekű reklám készítése, termékfelismerő és kóstoló játékok.

A Biopiacon ki-ki kedvére válogathat a helyben, vegyszermentesen termelt zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, üdítőitalok között. Lehet vásárolni a rendezvény közösségi fizetőeszközével, a „HOMOKI-ARANNYAL” és Forinttal egyaránt.

Ki mit nyerhet?

Minden résztvevő, aki a bejáratnál regisztrál, 10 „HOMOKI-ARANY” költőpénzt kap. A jó hangulaton és izgalmas játék élményén kívül további „HOMOKI-ARANY” pénzt nyerhetsz, amivel a Biopiacon vásárolhatsz. 1 „HOMOKI-ARANY” 10 Forintot ér. A települések csapatai a „HOMOKI-ARANYON” kívül is nyerhetnek. A győztes csapat megkapja Az Aranyhomok jövőépítő települése 2013. címet. Az első két helyezett csapat minden tagja egy-egy MP3 lejátszót kap ajándékba.

Kik lesznek még ott?

A diákokon kívül a szülőket, a pedagógusokat, és a települések képviselőit, illetve polgármesterét is várjuk. Meghívást kapott a rendezvényre Mogács Dániel, a Dumaszínház humoristája is. A helyi és országos médiát is várjuk.

Hol lesznek a jövőépítő játékok, hogyan lehet oda eljutni?

Kecskeméten, a Homokbányai városrészen, a Kecskeméti Főiskola Tudósházában. Időpont 2013. április 26. 14- 17 óráig.

A megközelítés az 1-es autóbusz járattal, valamint kerékpárral és gépkocsival is lehetséges.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A szervezők nevében: Dr. Lakó Sándor az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület projektvezetője.