Hírek

MEGHÍVÓ - II. Kecskeméti Értékek Napja

2015.09.29. kedd
 

Ezúton tisztelettel meghívjuk a II. KECSKEMÉTI ÉRTÉKEK NAPJA alkalmából szervezett rendezvényre, mely 2015. október 2-án kerül megrendezésre Kecskemét Főterén, a Városháza előtt.

A Kecskeméti Települési Értéktár nyolc kategóriájába felvett értékekből a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Szervezetének szervezésében október 2-án 10:00 órakor nyílik az Értéktár Kiállítás a volt Liberté étterem épületében. A kiállítást megnyitja Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnöke. A megnyitó után köszöntőt mond Székelyné Kőrösi Ilona történész, főmuzeológus.

A kiállítás október 10-ig folyamatosan nyitva tart, lehetőséget biztosítva ezzel minden korosztálynak, akár iskolás csoportoknak is, hogy megtekinthessék Kecskemét város értékeit. A kiállítás megtekintése díjtalan.

A Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Szervezete október 2-án 10:30-tól Helyi Érték Konferencia keretében a helyi értékekre, a települési értéktár fontosságára és szerepére hívja fel a figyelmet a Cifrapalota Pávás Dísztermében. A konferencia részletes programja a mellékletben olvasható.

A Kulturális és Hagyományőrző Civil Kerekasztal kulturális produkciókkal színesíti a rendezvényt a Főtéren, a Városháza előtt. A programok sorát Molnár Pál Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati képviselő tárogató műsora nyitja. Fellép többek között a Hírös Nyugdíjas Klub Piros Rózsa Táncegyesülete, a Pacsirták Népdalegyüttes, hagyományőrző együttes.  A produkciók sorát a 17 órakor kezdődő Csörömpölők zenekar gyermek koncertje és táncháza zárja.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Kecskeméti Értéktárban szereplő termelők és kézművesek vásárára várja a kedves érdeklődőket.

A kézművesek tevékenységébe is bepillantást nyerhetnek a látogatók, ugyanis Barcsik Sándorné népi iparművész, szövő, Apró Tamás fafaragó, Bedő Istvánné vert csipke készítő kézműves bemutatót tartanak.

Látogassanak el rendezvényünkre, hogy megcsodálják és megízleljék azokat a kincseket, melyeket Kecskemét kínál a helyi kézművesek és termelők keze munkájának dicséreteként.       

 
 
 
 

Kapcsolódó dokumentumok