Hírek

"A legszebb konyhakertek!" programmal kapcsolatos legújabb információk

2015.06.04. csütörtök
 

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által Kecskeméten is megrendezésre kerülő „A legszebb konyhakertek!” országos program keretén belül díjmentes kertészkedési gyakorlati és elméleti oktatáson vehetnek részt az érdeklődők!

 

A Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai kar, a Kecskeméti Humán Szakképző Iskola Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakiskolája, valamint a Jóföld Kft. együttműködésével heti rendszerességgel, 4 helyszínen folyik majd konyhakert szaktanácsadás. Az oktatást szakemberek vezetik, mind a négy helyszínen mintakert kerül kialakításra, így az elméleti ismeretanyagot a gyakorlatban is láthatják az érdeklődők. A bemutató kertek látogatása és az előadások meghallgatása díjtalan. A részvétel nem szükséges előfeltétele „A legszebb konykartek!” című versenyen (http://aranyhomok.hu/legszebbkonyhakertek/) való részvétel. Minden olyan érdeklődőt szeretettel várunk, aki szívesen elsajátítaná az eredményes otthoni konyhakert művelés fortélyait.

Bemutatók ütemezése:

Minden hónap

• 1. szerdáján Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán kialakított mintakertben.

• 2. szerdáján Kocsis Pál szakközépiskola gyakorlati üzemében, Búzakalász u. 20. szám alatt, illetve az iskola udvarában Szent Imre u. 9. szám alatt.

• 3. szerdáján Hegedűs Ágoston tart konzultációt a Jóföld Kft. telephelyén.

Minden alkalommal 8-12 óra között várják sok szeretettel a kedves érdeklődőket!

A program célja a kiskertek, konyhakertek újra értékké teremtése. A lakosság nagy része rendelkezik kisebb-nagyobb kerttel, ugyanakkor jellemzően nem termel semmit. Az emeletes házban élők számára is van lehetőség: erkélyen, balkon ládákban is termelhet fűszernövényt, gyógynövényt, kisebb helyigényű zöldségeket. Ezáltal erősödne a lakosság önellátó képessége, a háztartások kiadásában csökken az élelmiszerre és a táplálék kiegészítőkre költött arány. A konyhakertek újra élesztését egy közösségépítő, baráti hangulatú megmérettetéssel és a szükséges ismeretek átadásával kívánjuk elérni.

Szeretettel várjuk a bátrabb kecskeméti kertművelőket versenyünkre, a bátortalanabbakat, illetve érdeklődőket a mintakertjeinkbe!

Tegyünk együtt a kertkultúra kecskeméti visszahonosításáért!