Hírek

III. Helyi Termék Ünnep - közkívánatra 2 napon keresztül

2015.05.01. péntek
 

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az idén 3. alkalommal rendezi meg a nagy sikerű Háztájit az asztalra! Helyi Termék Ünnepet Kecskemét főterén 2015. május 9-10-ig.

 

A közkívánatra, kétnaposra bővült rendezvény a kistérségi ízeket, hagyományokat mutatja be a kedves érdeklődőknek interaktív módon, közel húszféle kulturális előadással, a kecskeméti és térségi települési értéktárak értékeinek felsorakoztatásával; hagyományos ételek készítése, kóstolók, helyi tanyai term...ékek és kézműves vásár valamint foglalkozás, élő népzene, népi és show tánc produkciók, táncház, gyermekdobolás valamint íjászbemutató, lovas kocsikázás várja a nagyérdeműt!

A rendezvény házigazdája szombaton Szőke András művész úr lesz, míg vasárnap, Varga Mihály bugaci kecskedudás mesemondó vezényli a műsor menetét és csal megannyi mosolyt kicsik és nagyok arcára.

A programokon való részvétel díjmentes, további információ elérhető a www.haztajitazasztalra.hu és a www.aranyhomok.hu honlapcímeken.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, látogatót!

A részletes programok letölthetők.


 

Programok: 

2015. 05. 09. Szombat

09:00 Megnyitó: Köszöntőt mond Bogasov István KMJV képviselő

09:00 Fejős Jenő ezüstkoszorús nótaénekes
"A világnak Kiskunság a közepe" című műsora

10:00 Honismereti Egyesület és a Mátyási József Emlékkör előadása
"Gasztronómiai hagyományok a magyar irodalomban" címmel

10:30 Grapevine Show Dance Club műsora

11:00 Székelyné Kőrösi Ilona történész főmuzeológus előadása
"Helyi termék, étel, ital, vendégség a régi Kecskeméten " címmel

14:30 Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület előadása

15:00 Tengeri Attila: Doboljunk együtt - Interaktív gyermekműsor

16:00 Mátyás Király Citerazenekar szereplése

17:00 TST Tánciskola táncbemutatója

18:00 Csörömpölők Együttes koncertje és táncház 

 2015. 05. 10. Vasárnap

10:00-14:00 Kecskeméti Íjász Egyesület íjászbemutató

10:00-13:00 Lovaskocsikázás a belvárosban

10.30 Uzsorás Katalin, Radics Sándor cimbalomművész magyarnóta előadása

11:00 Hírös Néptánc Tanoda növendékeinek fellépése

13:00 a kunszállási Csűrcsavaró Néptánc Együttes

15:00 Pacsirták népdalegyüttes szereplése, citerazene kísérettel

15:30-17:30 Madzag Bábegyüttes előadása

16:00 Kurázsi Táncműhely néptánc programja

16.30 Kecskeméti Kodály Iskola Néptánc Tanszakának Százlábú Csoportja

17:00 a lakiteleki Kösöntyű Néptánc csoport produkciója

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!A rendezvény bemutatása:

Ünnepeljünk együtt a Háztájit az asztalra! III. Helyi Termék Ünnepen Kecskemét Főterén!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében kerül megrendezésre a Háztájit az asztalra! III. Helyi Termék Ünnep Kecskemét főterén 2015. május 9-10-ig, mindkét napon 9 órától este 20 óráig várják a vendégeket. A rendezvény fővédnöke: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármestere. A szombat 9 órakor kezdődő megnyitón köszöntőt mond Bogasov István KMJV Önkormányzatának képviselője.

A közkívánatra, kétnaposra bővült rendezvény a kistérségi ízeket, hagyományokat mutatja be a kedves érdeklődőknek interaktív módon, közel húszféle kulturális előadással, a kecskeméti és térségi települési értéktárak értékeinek felsorakoztatásával; hagyományos ételek készítése, kóstolók, helyi tanyai termékek és kézműves vásár valamint foglalkozás, élő népzene, népi és show tánc produkciók, táncház, gyermekdobolás valamint íjászbemutató, lovas kocsikázás várja a nagyérdeműt! A rendezvény házigazdája szombaton Szőke András művész úr lesz, míg vasárnap, Varga Mihály bugaci kecskedudás mesemondó vezényli a műsor menetét és csal megannyi mosolyt kicsik és nagyok arcára.

Az idén a hungarikumnak minősülő magyarnótával bővül a kulturális kínálat. A nemrégiben a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Fejős Jenő nótaénekes szerepel a szombati 9 órás megnyitón "A világnak Kiskunság a közepe" című műsorával.

A gyermekek számára Madzag Bábszínházzal, népi és kreatív játékokkal, tanyai állatsimogatóval, Csörömpölők együttes koncerttel és táncházzal, és megannyi gyermekprogrammal készülnek a szervezők a Szórakaténusz Játékmúzeum és a Kecskeméti Ifjúsági Otthon közreműködésével.

A családias hangulatról a gyermek néptánc programok, citeramuzsika, a Kurázsi Táncműhely és a lakiteleki Kösöntyű Néptánccsoport gondoskodnak.

A rendezvényen részt vesznek a Hagyományőrző Civil Kerekasztal tagjai. Székelyné Kőrösi Ilona főmuzeológus megismerteti a mai városlakókkal a régi Kecskemét helyi termékkínálatát és a vendégségek, lakodalmak gasztronómiai hagyományait, a Kecskeméti Íjász Egyesület honfoglaláskori íjászbemutót tart a Romkertben.

Egy korhű jurtában itt mutatkozik be először Kunszállás, Jakabszállás és Fülöpjakab települések által elindított új faluturisztikai innováció, a Falvak Éjszakája program.

Az étel-ital ellátásról a kistérség termelői gondoskodnak igen színes választékú, minőségi termékeikkel, kemencés finomságaikkal, egészséges édességeikkel, üdítőikkel és megannyi természetes alapanyagú ételeikkel. Kézművesek, népművészek bemutatókkal színesítik a Helyi Termék Ünnepet, valamint gondoskodnak arról, hogy a szép emlékekből valamennyit hazavihessenek az érdeklődők. A helyszínen személyesen is megismerhetőek a térség élelmiszertermelői és kézművesei, népművészetünk őrzői és művelői.

A programokon való részvétel díjmentes, további információ elérhető a www.haztajitazasztalra.hu és a www.aranyhomok.hu honlapcímeken, valamint a www.facebook.com/akegyesulet és a www.facebook.com/HaztajitAzAsztalra facebook oldalakon.

A rendezvény szervezői szeretettel várják az érdeklődőket!

 
 

Kapcsolódó dokumentumok