Hírek

Aranykapu Térségi Hagyományőrző Adventi Vásár

2014.12.04. csütörtök
 

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület folytatja térségi hagyományőrző rendezvényeinek szervezését "Aranykapu Térségi Hagyományőrző Adventi Vásár" címmel a helyi önkormányzatok aktív közreműködésével. Több településen szerveződnek állomások, időrendi sorrendben: Kunbaracs, Kerekegyháza, Helvécia, Lakitelek, Lajosmizse, Tiszakécske és Kecskemét.

 

Meghitt, karácsonyi hangulatot varázsolnak a térségi gazdák, kézművesek és kulturális csoportok ünnepi előadásai a rendezvények helyszínére. Több településen az adventi gyertyagyújtást is erre a napra szervezik. Az adventi vásárok alkalmával a vendégek megkóstolhatják a helyi termékeket, a kézművesek pedig bemutatóval készülnek az ünnepi alkalmakra, ahol alkalom nyílik a karácsonyi ajándékok helyszínen történő elkészítésére is a mesterek segítségével.

Idén első ízben szerveződik több térségi települést is átfogó adventi vásársorozat, amellyel az Egyesület szeretné segíteni az ünnepi ráhangolódást, és megszépíteni a várakozás időszakát. Ezen kívül remélik, még több emberrel sikerül megismertetni a térség kiváló termékeit, valamint nem utolsó sorban hozzájárulni a települések adventi rendezvénykínálatának bővítéséhez.

Mint mindig, ezúttal is a térség legjavát kínálják majd a helyi gazdák, akik kiváló minőségű, egészséges és finom termékekkel várják a kedves vásárlókat. Nem lesz hiány az ünnepi hangulathoz illő házi készítésű pékáruból, mézeskalácsból, lekvárokból, fajtamézekből, méhészeti termékekből, mézes puszedliből, fürjtojásból, olajos magvakból, homoktövis készítményekből, bio őrleményekből, laskagombából, sőt, ezúttal a térségben található levendulamezőről származó illatzsákok is megtalálhatóak lesznek a vásársorozat folyamán.

A gazdák mellett, a Kecskeméten és a környező településeken élő, alkotó kézművesek a karácsonyi hangulat jegyében készülnek ajándék- és dísztárgyakkal, lesz tiffany lámpa, öntött gyertya, egyedi textil termékek (takarók, párnák, kulcstartók, pénztárcák, fürdető kötények), karácsonyi kopogtatók, karácsonyfadíszek, gyöngyből készült karkötők, nyakláncok, fülbevalók, gyógynövényes kecsketejes szappanok, szövések, nemez ékszerek, horgolt karácsonyfadíszek, tálak, bőrdíszműves áru, egyedi, kézzel készített kerámiák.

Együttműködő partnerek:

 A települési önkormányzatok

 a Magyar Turizmus Zrt. – Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság

További részletek folyamatosan:

www.facebook.com/akegyesulet

www.aranyhomok.hu

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!