Hírek

Hagyományőrző szüreti mulatságon a „Háztájit az asztalra!” térségi tanyai termékvására Fülöpházán

2014.10.02. csütörtök
 
 

A „Háztájit az asztalra!” térségi tanyai termékek vásársorozatának következő állomása Fülöpháza, ahonnan a Hagyományőrző szüreti mulatságra kaptunk megtisztelő meghívást. Idén első ízben veszünk részt október 4-én, a település életében tradicionális eseményen.

 
 

A gazdák házias ízekkel várják a kedves vásárlókat az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület közvetítésével, akik ígérik, nem lesz hiány házi készítésű lekvárokból, fajtamézekből, méhészeti termékekből, mézes puszedliből, fürjtojásból, olajos magvakból és pékáruból. A térség kézművesei közül ezúttal Árvainé Bánfi Mónika gyurmaékszereit, Bánfiné Ilona horgolt munkáit, Barcsik Ibolya szőtteseit, Lovász Ibolya csuhédíszeit, Szappanosné Kanizsai Judit foltvarrással készült munkáit, Tar Péter fafaragásos alkotásait és Zrínyi István mézeskalácsait kínálja eladásra.

A szüreti felvonulás gyülekezési pontja a Művelődési Ház melletti terület 14 óra magasságában. A felvonuló fogatok 16.30 körül érkeznek vissza a Művelődési Ház elé, ahol a háztáji termékek is helyet kapnak. A „Háztájit az asztalra!” programsorozat kezdeményezésére a legszebb fogatnak járó díj is ekkor kerül átadásra. A díjat egy lajosmizsei gazda ajánlotta fel, amely egy iparművész által készített kötőfék.

Ezt követően folklór és egyéb kulturális műsorokat tekinthetnek meg az érdeklődők a vásári forgatag hangulatában, míg a napot a Művelődési Házban egy igazi szüreti bál zárja.

A szüreti mulatság részletes programja az alábbiak szerint alakul:

13.00 Szüreti felvonulók fogadása, fogatok díszítése

Gyülekező a Művelődési Ház előtti területen

14.00 Szüreti felvonulás indulása: Községháza – Petőfi utca – Széchenyi utca – Ady Endre utca – Rózsa utca – Petőfi utca – Radnóti utca – Mező Imre utca – Rákóczi utca – Kossuth utca

16.30 Fogatok köszöntése a Művelődési Ház előtt

és a Fogatszépségverseny győztesének díjátadása a „Háztájit az asztalra!” szervezésében

17.00 Szabadszállási Folk koncert

17.40 Fülöpházi Ősziszél Népdalkör

18.00 Orgoványi mamadance

19.00 Vacsora és szüreti bál a Művelődési Házban

(Vacsorázási szándékot előre kérik jelezni a Művelődési Házban Horváth Viktóriánál vagy a +36 30 347 6024 telefonszámon! A vacsora ára 500 Ft/fő, a bálon való részvétel díjtalan!)

Várunk mindenkit sok szeretettel!