Hírek

Kunbaracsi mulatság fogatokkal és háztáji áruval

2014.09.16. kedd
 
 

A Kunbaracsi Szüreti Mulatság vendégei voltunk idén első alkalommal múlt hétvégén a „Háztájit az asztalra!” vásársorozattal. A térségi tanyai kézműves piac széles kínálatot sorakoztatott fel a térségi termékek legjavából. A gazdák igazi házias ízeket, a kézművesek autentikus munkáikat kínálták a vendégek számára.

 
 

A rendezvény a település művelődési háza előtti parkos részen zajlott, de az előtte futó utca sem maradt üresen. Ide érkeztek be a fogatok a szüreti felvonulást követően, itt mutatták meg magukat a zsűrinek, aki később különböző díjakkal jutalmazta a közelről s távolból érkező szebbnél szebb hagyományőrző ruhát öltött fogathajtókat.

Ezek az emberek nem kérésre öltöztek be hagyományos viseletekbe, és nem is azért, mert valaki elvárta tőlük. Saját maguk miatt és a közösség örömére pattantak lóhátra, akár mezítláb is. Ez „valódi” mulatság volt, minden sallangtól mentesen.

Az utcabál hangulatról élőzene gondoskodott, a zenészek órákon át húzták a talpalávalót. Nem maradhatott el a közös főzés sem, R. Kárpáti Péter vezényletével főtt a bográcsos vaddisznópörkölt, a finom illatok belengték a kis parkot.

A házigazdák egy családias hangulatú napot teremtettek a falu szívében, és tudjuk, a család a közösség alapja. Köszönjük ezt az élményt a szervezőknek, és várunk mindenkit szeretettel a „Háztájit az asztalra!” vásársorozat következő állomására, Kerekegyházára szeptember 20-án, a KerekFesztre!

 Nézze meg a galériát ITT >>>