Hírek

Kunbaracsi mulatságba megyünk a „Háztájit az asztalra!” térségi tanyai termékvásárral

2014.09.11. csütörtök
 

Hagyományőrző szüreti mulatságra kaptunk meghívást 2014. szeptember 13-ára Kunbaracsra. Idén első alkalommal vesz részt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a „Háztájit az asztalra!” vásársorozatának állomásaként a településen, összefogva, egységes módon megjelenítve a térségi értékeket.

 

A rendezvény egész időtartama alatt ízletes tanyai termékekkel, helyi illetve térségi kézművesek portékáival várjuk a kedves vásárlókat a Damjanich utcában, az események fő színtere. A „Háztájit az asztalra!” térségi tanyai kézműves piac széles kínálatot sorakoztat fel a térségi termékek legjavából. A gazdák házias ízekkel várják a kedves vásárlókat, akik ígérik, hogy házi készítésű lekvárokból, fajtamézekből, méhészeti termékekből, mézes puszedliből, fürjtojásból, olajos magvakból és pékáruból ezúttal sem lesz hiány. A térség kézművesei közül Barcsikné Ibolya szőtteseit, Lovász Ibolya csuhéfiguráot, csuhédíszeit és Zrínyiné Erzsike egyedi mézeskalácsait kínálja eladásra.

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a szombati szüreti mulatságon, amelynek részletes programja az alábbiak szerint alakul:

12.00 Szüreti Felvonulás indul a sportpályáról – Damjanich – Kossuth – Kölcsey – Dózsa – Templom – Kossuth – Damjanich utcákon

15.00 Szüreti felvonulók fogadása a sportpálya melletti Szabadtéri Színpadnál

15.30 Fogatszépségverseny eredményhirdetése

16.00 Újszülöttek „Kinbaracsi polgárrá” fogadása

16.15 Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub műsora

16.30 Helyi óvodások, iskolások néptánc és társastánc műsora

17.00 Bócsai citerazenekar utánpótlás csoportja

17.15 Bócsai citerazenekar

17.30 Piros Rózsa Néptáncegyüttes műsora

18.00 A Jó Laci Betyár zenés műsora

19.00 Lawszo rap műsora

19.30 A felújított közösségi színtér ünnepélyes átadása

20.00 Szüreti Bál a Művelődési Házban

Egész délután R. Kárpáti Péter színművész talkshow műsora közös bográcsozással valamint borkóstoló a badacsonytördemici pincék boraiból

Kézművesek, vásárosok és pónilovaglás.