Hírek

Hungarikum Turisztikai Fórum

2014.06.27. péntek
 

Hungarikum-Turisztikai fórumot rendezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület csütörtökön a Bozsó Gyűjteményben.

 

A tanácskozás levezető elnöke Basky András Lajosmizse polgármestere, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület alelnöke volt. Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntőjét követően a turizmusfejlesztéshez kapcsolódó előadások hangzottak el.

 

Elsőként Katona Ilona, a Dél-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóság előadója a hungarikum alapú turizmusfejlesztést a Dél-alföldi régióban, valamint a pályázati lehetőségek mutatta be. Majd Frankó Pál, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség (FATOSZ) alelnöke a szövetség tevékenységének aktualitásait vázolta. A magyar nemzeti értékekben és hungarikumokban rejlő lehetőségeket Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója ismertette.

 

A Kecskeméti Értéktár Bizottság munkájáról Dr. Sztachó-Pekáry István, a Kecskeméti Értéktár Bizottság elnöke, a Bács-Kiskun megyei Értéktár tevékenységéről pedig Szabó Sándor a Bács-Kiskun megyei Értéktár Bizottság elnöke beszéltek.

 

A helyi termékek szerepét a vidéki turizmus fejlesztésében Dr. Fehér István, a Szent István Egyetem professzora ismertette. Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára az egyesület tevékenységéről beszélt a fórumon, majd a lajosmizsei Geréby Kúria és a tiszakécskei Barack Hotel bemutatását követően a résztvevők megtekintették a Gyűjtemények Házát.

 

KATTINTSON IDE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 
 

Kapcsolódó dokumentumok