Hírek

Háztájit az asztalra! 2 Gazdafórum Orgoványon március 28-án

2014.03.25. kedd
 

Tisztelt Kertbarátunk, Kedves Tanyagazda!

A magyar mezőgazdaság kulcsproblémáját jelentik az értékesítési gondok. A magyar gazdák sokszor már azért hátrányba szorulnak a külföldről beáramló árukkal szemben, mert jobb ízű és jobb minőségű magyar áruik nem találják – vagy mesterséges akadályok miatt nem találhatják meg – az utat a magyar, a helybeli fogyasztókhoz. Ennek megoldására indult el a „Háztájit az asztalra” program, melynek célkitűzése a helyi termelők helyzetbe hozása.

 

Célunk megsokszorozni a lehetőségét annak, hogy a termelő és a fogyasztó lehetőleg a kereskedelmi láncok és a nepperek kihagyásával találhasson egymásra. Ezzel a termelők jobb árat, kiszámíthatóbb értékesítést érhetnek el – míg a fogyasztók jobb áron juthatnak a friss, egészséges, helyben megtermelt magyar élelmiszerekhez.

Március 28-én pénteken gazdákat, termelőket, tanyasi embereket, a mezőgazdaságból élőket várjuk szakirányú előadásainkkal Orgoványra, a Művelődési Házba. A félnapos, ingyenes találkozót jó hangulatú összejövetelként szervezzük. Reményeink szerint nem csak előadásokon keresztül kaphatnak tanácsokat az érdeklődők például arról, hogyan juthatnak el a gazdálkodók termékei a nagyvárosok lakóihoz, vagy hogy milyen termékeket részesítenek előnyben a nagyvárosok piacain, hanem személyes találkozásokon keresztül is kicserélhetik tapasztalataikat. De ezek mellett kóstoló is lesz helyben termelt élelmiszerekből, és a jó hangulatot a Kereki Nótások biztosítják.

Neves előadók révén sor kerül az agráriummal kapcsolatos stratégiák és pályázati programok bemutatására, valamint a „Háztájit az asztalra! 2” program és online rendelési felület fejlesztésének bemutatására. A program második évében már konkrét eredményekről és a tervezett disznóhizlaltatási programról is beszámolunk.

Megismerkedhetnek a gazdákat érintő termelési és minősítési rendszerekkel, védjegyekkel.

Amennyiben van e-mail címe és érdeklik a további programok, kérjük küldjön egy rövid e-mailt az info@haztajitazasztalra.hu címre: szöveggel.

Bővebb információ: www.haztajitazasztalra.hu

Online rendelési felület: webshop.haztajitazasztalra.hu

 
 

Kapcsolódó dokumentumok