Hírek

Háztájit az asztalra! Terra Madre-nap Kerekegyházán a Rendek Ökotanyán

2013.12.02. hétfő
 

Örömmel tudatjuk, hogy az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a 2013-as Terra Madre-napon, december 8-án vasárnap, folytatja a nagysikerű „Háztájit az asztalra!”programját, amelynek célja, a tanyai termékek piacra jutásának elősegítése és egyben Kecskemét város élelmezésének biztosítása a környék élelmiszer termelése által.

 

A Terra Madre-nap - a 120 országban több, mint ezer helyszínen zajló rendezvény- célja a kistermelők segítése, a minőségi helyi termékek népszerűsítése, melyet a nemzetközi Slow Food mozgalom is támogat. A „Háztájit az asztalra!” programban résztvevő partnerek körében nagy hangsúlyt kap, hogy az élelmiszert értékként felfogó termelőknek nemcsak saját ellátásuk a feladatuk, hanem annak elősegítése is, hogy minden ember számára biztosítva legyen a jó minőségű, fenntartható módszerekkel előállított élelem, és mindezért a mérsékelt fogyasztási árak mellett ők is megbecsült jövedelemhez jussanak.

Szeretettel várjuk a „Háztájit az asztalra!” program keretében a kerekegyházi Rendek Ökotanyán, ahol közös sütés-főzés és kóstoltatás során élvezhetjük a helyi alapanyagokat használó paraszti konyhát és az adventi betlehemezést.

A konyhai sürgés-forgás 14:00-kor kezdődik, a térségi érdeklődőket egy kis közösen elkészített hazaival, meleg étellel, süteménnyel várjuk, melynek része a kemencés sütő bemutató, ahol elkészül a kemencében sült liba, hurka, mézeskalács. Forralt bor készítés és kínálás mellett teával szolgálunk.

Kézműves programok és kézműves bemutatók színesítik rendezvényünket, jó idő esetén lovaskocsizásra is nyílik lehetőség.

A nap fénypontja a betlehemezés, mely este 18:30-kor kezdődik hagyományőrző műsorral.

Legyen Ön és kedves családja is vendégünk!

Helyszín megközelítése: http://www.okomuzeum.hu/magyar/informaciok/okomuzeum_elerhetoseg/3/3/3/1/1

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

A programon a részvétel ingyenes.