Hírek

Megnyílt az Univer üzlet Kecskemét-Széchenyivárosban

2013.07.04. csütörtök
 

Több mint 100 millió forintos beruházással, két kereskedelmi egységének egybenyitásával és teljes körű felújításával eddigi legnagyobb alapterületű COOP üzletét adta át Kecskemét Széchenyivárosban szerdán (június 26-án) az Univer Coop Zrt. Az ünnepélyes átadási esemény házigazdái Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója és Tóth Géza, az Univer Coop Zrt. vezérigazgatója voltak. Az ünnepségen részt vett Csepeli Lajos, a Coop Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

 

Tavaly a COOP üzletlánc mintegy 70 bolt átvételéről írt alá megállapodást a Profi illetve Match hálózattal, melyek közül 6 üzlet – 3 budapesti és 3 kecskeméti - került az Univer csoport tulajdonába. Ennek köszönhetően 2013 februárjában a Széchenyivárosi Univer Coop szupermarket és a tőszomszédságában található egykori Profi bolt egybenyitása valósult meg. Melynek során a bolt bruttó alapterülete közel 2400 m2-re, a nettó eladótér pedig csaknem 1200 m2-re növekedett, , és ezzel a cégcsoport legnagyobb üzletét hozták létre. A valamikori Profi bolt 6 alkalmazottját az Univer jogfolytonos munkaviszonnyal foglalkoztatta tovább, ezzel megőrizve a munkahelyeket. Ennek köszönhetően 27 főre emelkedett az üzlet dolgozóinak létszáma – hangzott el a megnyitón.

Az üzlet-avatás alkalmából kóstolót rendezett a „Háztájit az asztalra” kampányt szervező Aranyhomok Kistérség-fejlesztési Egyesület is. A bővítésnél ugyanis komoly hangsúlyt kaptak a boltban a hazai termelők portékái, melyek most egy külön szigeten kaptak helyet.