Hírek

Szakmai kóstoló – háztáji termékekből

2013.04.24. szerda
 

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület "Háztájit az asztalra!" programja keretében kezdeményezte a tanyagazdaságok termékeinek áruházi kihelyezését a kecskeméti székhelyű UNIVER COOP boltokban, és ennek révén indulhatott meg a közös munka, melynek fontos állomása volt a tegnapi kóstoló.

 
 

Az együttműködés keretében kedden este kóstoltatásra került sor a kereskedelmi szakemberek részvételével a térség egyik reprezentatív turisztikai célpontján: a Gedeon tanyán; ahol számos újabb termékkel mutatkoztak be a helybeli termelők. A feldolgozott áruk széles palettáján a méztől, a füstölt húsáruktól és sajtoktól kezdve a befőttekig és gyümölcslevekig számos finomság helyet kapott.

 
 

Bemutatkoztak olyan magyar találmányokon és kutatásokon alapuló – az egészséges életmódot népszerűsítő - helyi termékek is, mint az immunerősítő homoktövis-termékek, a szervezetet lúgosító ganoderma-gombából készített cikkek, vagy éppen a vegetáriánusoknak is teljes íz-élményt kínáló búzahús.

 
 

A rendezvény célja a tanyasi termékek népszerűsítése volt, és az, hogy a termelők új csatornákat találjanak a piacra jutáshoz. Fontos, hogy a minősítés egyes szempontjai is ismertek legyenek a termelőknek, támpontot adva a beszállítás iránt érdeklődő gazdák számára. – mondta el köszöntőjében Dr. Lakó Sándor, a "Háztájit az asztalra!" program projektvezetője.

 
 

Képek és szöveg: Komlós József JR

 
 

.

 
 

.

 
 

.

 
 

.

 
 

.

 
 

.