Hírek

Baráti találkozó a „Háztájit az asztalra” program jegyében

2013.04.15. hétfő
 

Szombaton este az ismert humorista-mesterszakács: Szőke András tartott gasztronómiai bemutatót a „Háztájit az asztalra” programban résztvevő járások, települések vezetői és képviselői számára. A szervezők elmondták, hogy hamarosan további ismert személyiségek érkeznek városunkba – hogy áprilisban nyilvános „celeb-főzéseket” tartsanak.

 
 

Szőke András a két mázsa fölötti mangalica válogatott húsából bográcsban készített pörköltet – amelybe elmondása szerint a birsalma-lekvártól a vörösboron át a barna sörig sok mindent belefőzött, a találkozó résztvevői között az étel ízével nagy sikert aratva. Természetesen minden hozzávaló a helybéli, illetve Kecskemét környéki gazdák terméke volt. A sütés-főzésben az ismert vendéglátós-szakember: Holló Tibor is kivette a részét.

 
 

A jó kedvű összejövetelen a Fáklyás pincében többek között megjelent Nyitray András, a Bács-Kiskun Megye Közgyűlésének alelnöke; Madari Örs, a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara kabinetvezetője; Szalay Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város képviselője; Szeidl József, a Tiszakécske Járási Hivatal vezetője; Basky András Lajosmizse polgármestere; Gellért László, Orgovány alpolgármestere; Geredy Péter Ballószög alpolgármestere; Lázár Tamás, Kunbaracs alpolgármestere; dr. Lajos Krisztina, Szentkirály jegyzője; Terncsényi Gizella, a Kecskeméti Gazdakör elnöke; Gömöri Ferenc, az Aranyhomok Szálloda igazgatója; Kónya József Leader HACS tagja ; és Zöldi Kovács József nyárlőrinci őstermelő.

 
 

Képek és szöveg: Komlós József JR

 
 

.

 
 

.

 
 

.