Galéria

Hírös Hét Fesztivál XVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás 2013. augusztus 25.

 

Díjeső volt vasárnap (augusztus 25-én) a XVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás területén, a Kecskeméti Kossuth téren. Összesen 8 díjat és 18 oklevelet adtak át az idei résztvevőknek. Az ünnepségre egy 450 kilós ökör elfogyasztásával tették fel a koronát.

A XVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás zsűrijének elnöke Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács- Kiskun Megyei Szervezet elnöke volt. A zsűri tagjai: Dr. Horváth Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének felügyelőség vezetője, Nyitray András, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke, Szalay Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város Városrendezési, Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottságának elnöke, önkormányzati képviselő, Trencsényi Gizella, a Kecskeméti Gazdakör elnöke és Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának főtanácsosa voltak.


A díjak:

Kecskeméti Megyei Jogú Város Nagydíja: a díjat Dr. Zombor Gábor KMJV polgármestere, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnöke adta át Felföldi Mihály kistermelőnek („Napország Gyümölcse” baracklekvár).


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezet Különdíja: a díjat Domján Gergely Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezet elnöke adta át Molnár Péter gyógynövény gyűjtőnek.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezet Különdíjának másik nyertese Jakabszállás település.


A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Különdíját Nyitray András, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke adta át Orgovány településnek.


A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Különdíját Dr. Horváth Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének felügyelőség vezetője adta át a felsőlajosi standon kiállító Helvécia Produkt Kft-nek.


A Kecskeméti Gazdakör Különdíját Trencsényi Gizella, a Kecskeméti Gazdakör elnöke adta át Kökény Sándornak (füstölt húsáruiért kapta)


A Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület Különdíját Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának főtanácsosa adta át Tiszakécskének.


A Közönségdíjat az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület ajánlotta fel. A díjat Hamzáné Lakó Judit az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára adta át Kerekegyházának. A település a leadott 1.196 szavazatból 275 darabot kapott.