Főoldal

Ünnepre hangolódás az Aranykapu Térségi Hagyományőrző Adventi Vásáron

 
Portékák az Adventi Vásáron

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület II. alkalommal szervezi meg Aranykapu Térségi Hagyományőrző Adventi Vásárát 2015. december 18-20. között a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében. Az adventi vásár megnyitójára 2015. december 18-án 10 órakor kerül sor. Bogasov István tanácsnok köszöntőjét követően a Kecskeméti Református Általános Iskola 4/a osztály Kántálása varázsol ünnepélyes hangulatot.

 
A meghitt hangulatot 2015-ben 12 kecskeméti kulturális csoport biztosítja

Térségi tanyai termékekkel, minőségi, egyedi kézműves áruval várjuk a vásárlókat. Lepje meg szeretteit kézműves remekekkel: horgolt, foltvarrott, hímzett textil- és csipkeárukkal, fazekas termékekkel, csuhédíszekkel, gyurmaékszerekkel, kecsketejes szappanokkal szerezhetnek örömteli pillanatokat a megajándékozottnak. A sütés-főzés alapanyagait is megvásárolhatják a helyszínen: fajta- és különleges mézekkel, lekvárokkal, olajokkal, lisztekkel, gyógygombával, medvehagyma készítményekkel, szörpökkel, fürjtojással, savanyúsággal, minőségi borokkal várjuk a kedves vásárlókat. A bejárat előtt vendégeink számára forralt bort kínálunk!

Az adventi vásár alkalmával a vendégek részére kóstolóval és kézműves bemutatóval készülünk. Kézműves mesterek bevonásával lehetőséget biztosítunk a karácsonyi ajándékok helyszínen történő elkészítésére.

A vásárt helyi kulturális csoportok, produkciók színesítik, igazi meghitt légkört teremtve a rendezvény helyszínére. Fellépnek az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói, a Mátyás Király Citerazenekar, a Kecskeméti Végh Mihály Református Énekkar, a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének Művészeti Csoportja, Pető Edina Fadette énekes előadóművész, a Kecskeméti Zenészegylet - Somogyi Károly, a Hírös Néptánc Tanoda Csuporka csoportja, a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar, Borsányi Irén előadóművész és a Damjanich János Általános Iskola tanulói.

A vásár nyitva tartása: 2015. 12. 18-20. 10:00-19:00 óráig.

A belépés és a kézműves foglalkozásokon való részvétel ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Készülődjünk együtt Karácsony ünnepére!

Hamzáné Lakó Judit titkár

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület